Η Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης είναι μια από τις ομορφότερες και πιο κεντρικές εκκλησίες της πόλης και ένα αναγνωρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Χτισμένη κάπου τον 7ο με 8ο αιώνα αν και έχει υποστεί πολλές φορές καταστροφές και ανακατασκευές λόγω επιθέσεων και φυσικών καταστροφών, η Αγία Σοφία κατάφερε να διατηρήσει την αξία και τον ιστορικό της χαρακτήρα. Είναι ένας χώρος που συνδυάζει την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η ομορφιά της αρχιτεκτονικής της και η ιστορία της την καθιστούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαχρονικά κατασκευές της πόλης.

Η μυσταγωγία με αυτό το μαγικό φυσικό φως να μπαίνει από τα μεγάλα παράθυρα, και της αρχιτεκτονικής τύπου Βασιλική με Τρούλο καθιστούν το μυστήριο για ένα γάμο άκρως ιδιαίτερο. Στα θετικά της εκκλησίας έγκειται και το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα και πολυσύχναστα μέρη όπως είναι ο πεζόδρομος της Αγία Σοφίας Θεσσαλονίκης . Στα μειονεκτήματα μάλλον είναι η δυνατότητα του parking κάτι που όμως λύνεται με τα τριγύρω και κοντινά ιδιωτικά και οργανωμένα parking. Αυτά όμως όσον αφορά τα ιστορικά και αν θέλετε να επιλέξετε το ναό για το γάμο σας. Πάμε τώρα στη συναρπαστική ιστορία του Nico και της Ελίνας.

Στη Γαλλία τόπο καταγωγής του Nico γνωρίστηκαν και ζουν. Στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερη πατρίδα της Ελίνας αποφάσισαν να παντρευτούν στα μέσα του Ιούλη. Αναμένοταν ένας multi culti γάμος όπως και τελικά ήταν καθώς φίλοι του ζευγαριού από κάθε γωνιά του πλανήτη ταξίδεψαν για να τους τιμίσουν με την παρουσία τους αλλά και να συνδιάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη διπλανή Χαλκιδική.

Βρεθήκαμε από νωρίς στο πατρικό της νύφης για να καταγράψουμε όλες τις στιγμές της προετοιμασίας της. Η Ελίνα χαρούμενη που έβλεπε συγγενείς και φίλους κάποιους ίσως και μετά από καιρό. Ξεκίνημα με μαλλιά, make up και όλα τα details γύρω από το νυφικό. Μοναδικά σχεδιασμένη η μπομπονιέρα αλλά και γενικά όλο το γραφιστικό του γάμου με στοιχεία από αρχαία Ελλάδα αλλά και τον Γαλατικό Κόκορα από την άλλη για τους Γάλλους. Οι φίλες της νύφης τη βοήθησαν να φορέσει το νυφικό και ακολούθησε το κλασσικό έθιμο με το παπούτσι και τα ονόματα.

O Nico μαζί με όλη τη Γαλλική αποστολή είχαν καταλήσει στο Colors ένα ξενοδοχείο κοντά στην εκκλησία. Εύθυμο κλίμα και πυρετός προετοιμασιών για μικρούς και μεγάλους ανάμεσα σε oui, merci και μπόλικη σαμπάνια. Ο γαμπρός έμοιαζε να έχει πάρει στοιχεία από τη Σαλονικιώτικη κουλτούρα λόγω Ελίνας, χαλαρός απολάμβανε τη διαδικασία.

Love Can Be Hot

Love can be hot έγραφαν οι βεντάλιες και όντως η θερμοκρασία ήταν η συνιθησμένη για την περίοδο. Ο Nico όμως ήταν εκείστην ώρα του κάτω από τον ήλιο και περίμενε της αγαπημένη του Ελίνα να έρθει. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου που τελέστηκε από τους ιερείς σε ελληνικά και αγγλικά παρακαλώ, οι ματιές της Ελίνας και του Nico συναντήθηκαν αρκετές φορές. ‘Ηταν οι στιγμές που καταλάβαινες πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματα που δένουν αυτά τα δυο παιδιά. Μετά το μυστήριο ακολούθησε μπόλικο ρύζι και οργανώσαμε την κλασική ομαδική φωτογραφία με όλους τους καλεσμένους.

γάμος στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης 84 copy

Το party που ακολούθησε στο Kokonat Bay είχε στοιχεία από Καλιφόρνια λόγω του χώρου και μπουζούκια της δεκαετίας του 80 και Ηλία ρίχτο. Πολλά πιάτα έσπασαν εκείνο το βράδυ και οι Γάλλοι φίλοι μας μπήκαν για λίγο στον ελληνικό τρόπο διασκέδασης.

Ελίνα & Nico σας ευχαριστούμε πολύ και félicitations à vous deux !

Wedding Ceremony Place : Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης
Vendors List 
Preperation: Colors Urban Hotel Thessaloniki  
Event planning & decoration: frou.frou stories
Videography: Dimitris Pavlidis
Sweets: Papillion Colore  & Sugar Loo
Party Venue: Kokonat Bay
DJ: Nikos Xatziioannidis
Bar Catering: Bar Testament
Food Catering: Elena’s Gourmet
Rentals: Party Rentals 

Similar Posts