δέσποινα-γιώργος-white-zeppelin-photography

White zeppelin photography

Η φωτογραφία ήταν ο λόγος να συναντηθούμε πριν μερικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για την τέχνη που από το φιλμ, μέσα στο σκοτάδι και τα χημικά εμφανίζονταν η εικόνα που είχε γράψει το φως. Μαγικό πράγμα για όποιον το ζει πρώτη φορά.

Πέρα όμως από το να μάθουμε να φωτογραφίζουμε, γνωρίσαμε πολύ καλά και ο ένας τον άλλο. Τόσο καλά που γίναμε ζευγάρι και πλέον στη δουλειά επικοινωνούμε με τα μάτια. Εδώ και περίπου μια δεκαετία όλα περιστρέφονται για εμάς γύρω από το White Zeppelin Photography. Φτάσαμε λοιπόν να κάνουμε αυτό που αγαπήσαμε και μας ένωσε επάγγελμα.

Περνάμε πολύ χρόνο μαζί κάνοντας πράγματα που μας αρέσουν και μας εμπνέουν. Βόλτες με φίλους για φαγητό, streaming στον υπολογιστή και μουσική. Πολλή μουσική.

manifesto style

manifesto & style

Η σημασια τησ στιγμησ

Φωτογραφίες χωρίς σκηνοθεσία ή κατευθυντήριες οδηγίες. Είναι οι στιγμές που ψάχνουμε τη φυσική έκφραση, συναισθήματα ή ενέργειες χωρίς να υπάρχουν παρεμβολές ή προετοιμασία. Εικόνες αυθεντικές που να αποτυπώνουν την αληθινή ομορφιά της στιγμής. Αυθόρμητες, συγκινητικές και ειλικρινείς αναμνήσεις. Αυτό θέλουμε να σας προσφέρουμε.

το φωσ

Για εμάς είναι το Α και το Ω όσον αφορά μια φωτογραφία. Δεν αλλάζουμε με τίποτα στον κόσμο ένα πορτραίτο νύφης δίπλα από ένα παράθυρο με το φυσικό φως. Ακόμη όμως και αν δεν έχουμε το φως, φροντίζουμε πάντα να το δημιουργούμε και να το ανακαλύπτουμε.

δημιουργικη ματια

Θέλουμε πάντα οι φωτογραφίες του γάμου σας να έχουν μια ιδιαίτερη οπτική και να μην είναι βαρετές. Για το λόγο αυτό άλλωστε μας επιλέγετε. Ας πειραματιστούμε μαζί λοιπόν για κάτι ξεχωριστό.

HAVE FUN

Η ουσία βρίσκεται στο να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε με εκείνους που μας αγαπούν. Η ημέρα του γάμου είναι χαρά και διασκέδαση. Ας το απολαύσουμε λοιπόν και ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν για αυτό και την δική σας ξεχωριστή ιστορία.

beba-parathiro
μπεμπα the dog

‘Εναν δύσκολο χειμώνα η Δέσποινα θέλησε να φιλοξενήσουμε για λίγες ημέρες τη Μπέμπα the dog. Μια αδέσποτη ψυχή αρκετών ετών. Αυτό ήταν! We fell in love. Τα παρακάτω λόγια γράφτηκαν λοιπόν από τη μαμά της πλέον σε ένα άρθρο σχετικά με την υιοθεσία των ηλικιωμένων σκύλων.

Θέλω να πω την εμπειρία – ιστορία μας με την Μπέμπα με την ευχή έστω και ένα ακόμα ηλικιωμένο σκυλάκι να φύγει από το κλουβί.

Η Μπέμπα είναι αυτό που λέμε φοβικό σκυλί. Δηλαδή ένα σκυλί που δεν κοινωνικοποιήθηκε σωστά. Από νεογέννητο ήταν στο καταφύγιο και να είχε δει στα 10 της χρόνια όλο και όλο 10 με 15 ανθρώπους. Και λοιπόν; Ήταν αυτό εμπόδιο; Όχι. Απλώς στην αρχή τρόμαζε με οτιδήποτε καινούριο. Τον ήχο των αυτοκινήτων, τον ήχο από τον κάδο σκουπιδιών που κλείνει. Με τον καιρό όλα αυτά τα συνήθισε. Πλέον, είναι σχεδόν ατρόμητη. Την πρώτη φορά που την βάλαμε στο αυτοκίνητο για ταξίδι νομίζαμε ότι θα σταματήσει η καρδιά της από το πόσο γρήγορα ανέπνεε. Σήμερα; Έχει πάει από το Νιάρχος ως τους Αμμόλοφους, μέχρι και σε pup cafe (βέβαια!!).

Την Μπέμπα ΔΕΝ την ενδιαφέρει να γνωριστεί με άλλα σκυλάκια στη βόλτα. Δεν τα ενοχλεί ποτέ και αν έρθουν προς το μέρος μας ενημερώνω ότι δεν της αρέσει η επαφή. Και λοιπόν; Είναι αυτό εμπόδιο; Όχι φυσικά. Αυτό που την ενδιαφέρει μόνο είναι να είναι κοντά μας. Μαζί μας.

Η χαρά που κάνει όταν επιστρέφουμε σπίτι δεν περιγράφεται. Μας έχει δώσει ποτέ αυτό που λέμε «φιλάκια»; Όχι. Η μόνη περίπτωση να μας γλείψει είναι αν έχουμε υπολείμματα φαγητού στα χέρια. Είναι αυτό πρόβλημα; Όχι φυσικά. Για 1,5 χρόνο περίπου απέφευγε οποιαδήποτε άμεση οπτική επαφή. Ήταν αυτό εμπόδιο; Κατηγορηματικά ποτέ. Τώρα μας κοιτάει και ξέρουμε / καταλαβαίνουμε την αγάπη της.

Δεν θέλει να την ανεβάζουμε στο κρεβάτι ή στον καναπέ, αλλά θα κάτσει πάντα δίπλα μας στο πάτωμα, δίπλα στα πόδια μας. Και; Έχουμε στρωματάκια σε όλα τα πιθανά σημεία του σπιτιού. Όταν σηκωνόμαστε από το ένα σημείο μας ακολουθεί στο επόμενο.

Είναι το πιο όμορφο σκυλί που έχετε δει; Αντικειμενικά, όχι. Στραβά δοντάκια και μαύρο τρίχωμα. Ο γιατρός μας, ο Άκης, της καθάρισε τα δόντια, της έβγαλε τα χαλασμένα και κατά τα άλλα είναι υγιέστατη. Κάτι χαπάκια για τα αρθριτικά παίρνει μόνο και τα μηνιαία της πρόληψης.

Overall που λέγαμε και στη Δράμα, είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που μας επέλεξε η Μπέμπα. Φιλοξενήστε ένα ηλικιωμένο ζώο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα γίνει το καλύτερο παρεάκι σας. Τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι όπως όλα τα σκυλιά. Ίσως να έχουν και περισσότερη αγάπη να σας δώσουν.